Nopal / Нопал кактус, 120 капсули

Nopal / Нопал кактус, 120 капсули

49,00 лв.

Подпомага имунната функция, поддържа чернодробното здраве и съдейства за контрола на кръвната захар.

Изчерпан

Този продукт не е наличен в момента, Deusspharm получава ново зареждане всяка седмица. Оставете вашия имейл адрес и ние ще се свържем с вас веднага щом той отново може да бъде закупен.

Код: 2652066 EC Категории: Етикет: 🛍️ Вземете вашата карта с отстъпка 5% DCARD5 при поръчки над 50лв. като се регистрирате. Регистрирай се

Нопал е вид кактус, който се отглежда в Мексико още от времето преди пристигането на европейските завоеватели за храна и други цели. Богат е на разтворими фибри, витамини и минерали, а също така и на антиоксиданти, които предотвратяват увреждането на клетките от свободни радикали.

Описание и основни свойстна на нопал

Нопалът (

Opuntia ficus-indica

), известен още като опунция, индийска смокиня, бодлива круша е кактус, който произхожда от Мексико, но вече се среща почти навсякъде по света. Расте в сухи и полусухи местности и се справя много добре в райони с бедни почви, където други видове трудно успяват да оцелеят.

Плодът на нопала, наричан бодлива или кактусова круша, е сочен и има приятен аромат на диня. Консумира се директно, най-често изстуден в хладилник, тъй като е изключително освежаващ в горещо време. Бодливата круша е сред плодовете с най-високо съдържание на витамин С в света. Използва се и за приготвяне на различни сокове, мармалад, сладка и алкохолни напитки. Ядивни са и останалите надземни части на растението. Листата, които функционално представляват стебла, са зеленчук, известен под името нопалитос. Консумират се след термична обработка, обелени или не, и на вкус наподобяват зелен боб.

Заради високото съдържание на витамин С, в миналото нопалът е бил много популярно средство за лечение на скорбут. Семената съдържат мастни киселини, основно линолова, която е от семейството на омега-3. Червеният цвят на плодовете и сока се дължи на пигменти, известни като беталаини (бетанин и индикаксантин). Растението съдържа още флавоноиди като кверцетин, изорамнетин и кеферол, добър източник е и на селен.

Ползи от приемането на нопал


  • Има антиоксидантно и противовъзпалително действие

    – Някои от пигментите в плода на нопал (например индикаксантин и беталаини) въздействат директно на възпалителните механизми в червата, намалявайки производството на важни вещества като азотен оксид, гликозаминогликани, простагландин-Е2 и активни кислородни форми.

  • Противодейства на омазняването на черния дроб

    – Неалкохолната стеатозна болест е комплексно състояние, включващо оксидативен стрес, възпалителни процеси и клетъчна смърт. Включването на нопал в хранителния режим за продължителен период от време води до значително намаляване на триглицеридите и на биомаркерите за увреждане на чернодробните клетки (аланин и аспартат аминотрансфераза).

  • Допринася за контролирането на диабет тип 2

    – В мексиканската традиционна медицина нопал се използва отдавна като средство против диабет, а проведените в наши дни изпитания потвърждават неговата ефикасност. Оказва се, че добавянето на нопал към хранителния режим понижава значително постпрандиалните нива на кръвна захар след прием на храна с високо съдържание на въглехидрати. Учените отдават този ефект на високото съдържание на фибри и пектин.

  • Подпомага работата на имунната система

    – Плодовете на нопал са отличен източник на витамин С, който е един от най-добрите имуностимулатори. Редовният прием повишава производството на бели кръвни телца, което намалява риска от заразяване и помага на организма да се пребори с вирусите, които вече са го нападнали.

  • Поддържа сърдечно-съдовото здраве ­

    – Консумацията на плодовете на нопал се свързва и с понижен риск от развиване на редица сърдечно-съдови заболявания, което изследователите отдават на високото съдържание на кемпферол. Освен това растението е богато на бетанин, който предотвратява увреждането на ДНК и LDL оксидацията.

Нопал се използва също така за лечение на доброкачествено уголемяване на простата и за облекчаване на симптомите при злоупотреба с алкохол.


Съставки:

В 1 капс.:

Дн. доза / 3 капсули:

Нопал кактус (на прах)

350 mg

1050 mg

Витамин С

50 mg

150 mg

Нопал кактус на прах, хидроксипропилметил целулоза (растителна капсула), витамин С, освобождаващ агент (силициев диоксид).


Не съдържа:

лактоза, изкуствени консерванти. Подходящо за вегани.

Хранителна добавка, 120 капсули.




Дозировка и приложение



Приложение:

Допринася за поддържане на нормално телесно тегло, както и за нормалния метаболизъм на мазнини и въглехидрати.


Забележка:

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.


Препоръчителна доза за дневен прием от продукта:

По 1 капсула 1-3 пъти дневно, 30 минути преди основното хранене.


Съхранение

: На хладно и сухо място, недостъпно за деца

,

далеч от пряка слънчева светлина!


Годност и партида

: Маркирани на опаковката.






Производител



Производител:

El Compra import GmbH & Co KG, Германия


Вносител:

Холиста Експрес ЕООД гр. София, кв. Полигона, бл.43


www.deusspharm.bg

;  www.elcompra.de


Тел.:

/ 088 466 4049 / доп. код:498

Тегло0,064 кг
Размери0,000000 × 0,000000 × 0,000000 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Top
BioPQQ®/ Пиролоквинолин квинон 20 mg х 30 капсули
BioPQQ®/ Пиролоквинолин квинон 20 mg х 30 капсули was added to the cart.